1 jaar en één maand – eerste beelden

“Ik ben helemaal niet anders voor de camera”. Een beetje onwennig begonnen Jolien – goede vriendin die ik al ’t langste ken en ook is afgestudeerd als filmmaker – en ik met een nieuw project: ‘Één jaar en 1 maand’ is de (voorlopige) titel. Hierin volgen we elkaar 12 jaar lang, steeds met 1 jaar en 1 maand ertussen. Jolien filmt mij 1 dag en ik haar.

Het begon allemaal op 1 januari 2016, dus precies 3 jaar en 3 maand geleden. Deze maand filmen we al voor de vierde keer, bizar hoe snel de tijd gaat! En wat is er al bijzonder veel veranderd. Sommige wensen en verwachtingen zijn uitgekomen en andere TOTAAL niet. Wat ook best confronterend kan zijn om daar een jaar of later op terug te komen…

Ik ben heel benieuwd wat de de komende 9 jaar gaat gebeuren. En óf en hoe er een film van gemaakt kan worden. Het is in ieder geval een erg interessant experiment.