Mijn werk als filmmaker omvat doorgaans documentaires, portretten en opdrachtwerk, met de focus op mensen en hun verhalen. Mijn aanpak kenmerkt zich door een combinatie van humor, respect en het streven dat de geportretteerden op beeld authentiek en trouw aan zichzelf overkomen. Het meeste plezier haal ik uit de interactie met de mensen voor de camera, of het nu gaat om een intiem portret of een pakkende promotiefilm. Mijn doel is om mensen authentiek, ontspannen en op hun gemak op beeld vast te leggen, waarna ik hun verhaal omzet in een aansprekend eindproduct.

Na mijn technische vakopleiding aan het ROC van Twente startte ik in 2010 aan het AKV St. Joost in Breda, waar ik mijn eigen stijl als filmmaker ontdekte. Tijdens die studie liep ik een half jaar stage bij de gevestigde documentairemaker Frans Bromet. In 2014 behaalde ik mijn diploma in de richting ‘Documentaire Film’. Mijn documentaire-achtergrond komt terug in de video’s die ik in opdracht maak. De mens staat daarin altijd centraal. Het gaat om echte mensen en echte situaties.

Sinds mijn afstuderen werk ik fulltime als filmmaker en ben ik betrokken bij verschillende projecten, waaronder documentaires, portretten, promotiefilms, reportages en making-ofs. Na mijn afstuderen realiseerde ik vier korte documentaires voor Docwerk, waarbij ik Brabantse kunstenaars in de schijnwerpers zette. Mijn langgekoesterde droom na mijn studie werd werkelijkheid toen ik een eigen documentaireserie mocht maken over het reilen en zeilen achter de schermen van een klein pretpark. &Bromet, onder leiding van Silvia Bromet, produceerde de serie, en Omroep Brabant zond de zes afleveringen uit. Ook initieerde en produceerde ik een reeks van 20 afleveringen voor het programma ‘Bosgesprekken’ bij Omroep Brabant.

Het avontuur met de documentaireserie over het pretpark, ‘De Billy Familie’, smaakte naar meer. Momenteel ben ik bezig met een vervolg, waarbij ik de oprichting van een compleet nieuw park in Limburg volg. Daarnaast werk ik aan een documentaire over bewoners langs snelweg A58 die hun woning moeten verlaten omdat een nieuw deel van die weg door hun huis komt te liggen.

Opleidingen

2010 – 2014 HBO, AKV St Joost, Breda, Audiovisuele vormgeving

documentaire, minor fotografie en webdocumentaire

2004 – 2010, MBO, ROC van Twente, Enschede, Beeld en Media

video, website en animatie

2000 – 2004 VMBO, Het Assink Lyceum,Theoretische leerweg, Haaksbergen

Filmografie

De Billy Familie (2023)

IN ONTWIKKELING

Bosgesprekken – Serie 2 (2021)

10-delige serie portretten, 50 minuten, Omroep Brabant

Bosgesprekken – Serie 1 (2020)

10-delige serie portretten, 50 minuten, Omroep Brabant

De Billy Familie (2016)

6-delige documentaireserie, 80 minuten, Omroep Brabant

Docwerk (2014/2016)

documentaire/portret, 3 afleveringen van 13 minuten, Omroep Brabant

Niet te stoppen (2014)

documentaire, 23 minuten, Nederlands Film Festival

Persoonlijke eigenschappen

Vrolijk en positief
Geïnteresseerd
Flexibel
Gedreven en gemotiveerd
Doorzettingsvermogen
Creatief
Kwaliteitsbewust
Nieuwsgierig

Werkervaring

2014 – heden   Chiel Overkamp Films, Breda

produceren van programma’s en films voor televisie en online. Ook portretten, promotiefilms, montage en camera in opdracht

2016 – 2017   Bromet Film School, Ilpendam

docent cursus ‘Filmmaken’

2015 – 2019 & Bromet, Ilpendam/Breda

regie, montage en camera voor o.a ‘De Billy Familie’ en ‘2Doc’

2014 – 2016 DocWerk, Den Bosch

werkervaringsplek voor filmmakers, montage, camera en regie voor Docwerk.tv (Omroep Brabant)

2014 &Bromet / Bromet & Dochters, Ilpendam

montage, research, redactie-assistent

2007 – 2008 Elan Producties, Wierden

montage van bedrijfsvideo’s en portretten Stage